Het Welkom Dorp

Op 30 juli 1996 is het meest bijzondere project van FHP officieel geopend: het Welkom Dorp voor dakloze bejaarden. Het Welkom Dorp is speciaal opgezet voor dakloze ouderen die letterlijk van de straat zijn gehaald en dringend medische zorg nodig hebben. De bouw van het dorp is gefinancierd door Nederlandse sponsors, zowel particulieren als bedrijven.

De huisjes hebben het uiterlijk van een Noord-Hollands stadje, Monnickendam. Vandaag de dag kunnen hier zo’n 300 mensen een thuis vinden. Zij gaan onder de douche, hebben een bed, ontvangen (medische) verzorging en drie maaltijden per dag. Voor ons zo normaal, voor hen een totaal nieuwe wereld.

Lees ook: boekje Welkom Dorp

Het Welkom Dorp is voor haar bestaan afhankelijk van de giften van donateurs.

Hoe kunt u helpen?

  • Voor € 33,- per maand kunt u een alleenstaande oudere in het Welkom Dorp ondersteunen die daarvoor een volledig verzorgde oude dag krijgt.
  • Voor € 13,75 per maand wordt u ‘Vriend van het Welkom Dorp’ en levert u een structurele bijdrage aan het voortbestaan van dit prachtige project.
  • De mogelijkheid bestaat om symbolisch eigenaar te worden van 1 m2 grond in het Welkom Dorp voor € 50,-. U ontvangt daarvan een eigendomscertificaat met vermelding van uw naam en de plaats waar uw stukje grond ligt in het Welkom Dorp.
  • Een vrije gift is uiteraard ook welkom.

Aanvraagformulier

Bewoner Welkom Dorp   Bewoner Welkom Dorp   Bewoner Welkom Dorp

Wanneer u op Sri Lanka bent, is het mogelijk het Welkom Dorp te bezoeken. Vanuit Negombo is dit goed te doen.

Het adres is: Herman Steur Mawatha 1, Wilagedera-Gonawila (NWP)

[mappress]