Particuliere initiatieven

Bij de verwezenlijking van haar doelstelling kan FHP rekenen op de steun van vele donateurs. Sommige donateurs bedenken acties waarvan opbrengsten ten goede komen aan FHP. Hieronder een aantal voorbeelden:


Gym- en muziekles in het Welkom Dorp

zang middagRoelie Kiewiet is al vele malen in Sri Lanka geweest en heeft onder andere in diverse kindertehuizen geholpen. Zowel voor als na de Tsunami. Meestal eindigde haar reis dan in Negombo  waar zij even langs ging in het Welkom Dorp. Daar dronk ze dan bij Herman Steur gezellig een kopje koffie. Herman was altijd zeer gastvrij en vond het fijn om weer even Nederlands te kunnen praten. Nu zij niet meer werkzaam is had ze het plan opgevat om aan de bewoners in het Welkom Dorp gymles te gaan geven. FHP vond dit een goed idee. In september 2014 is zij vertrokken en heeft ze ruim drie weken aan zeven groepen van tien mensen gym-, teken- en muziekles gegeven. Zowel voor de bewoners als voor haar was dit een hele belevenis. In Nederland had zij enkele weken les genomen in het Singalees zodat ze zich enigszins verstaanbaar kon maken en duidelijk haar lessen uit kon leggen. Het Singalees valt echter niet mee om te leren. Maar met gebruik van handen en voeten kwam ze een heel eind. Samen met de bewoners en de zusters heeft ze enorm genoten van deze bijzondere momenten en is FHP dan ook zeer dankbaar dat ze dit heeft mogen en kunnen doen.


Bezoek aan het Welkom Dorp

Leest u hier het verhaal van een bezoeker aan het Welkom Dorp waar hij werd rondgeleid door een bewoner van het dorp.


Rondreis Sri Lanka

Aart en Yvonne Weijmer bemiddelen belangeloos bij het organiseren van een rondreis door Sri Lanka. In deze rondreis is ook een bezoek aan het Welkom Dorp van Family Help Programme opgenomen en desgewenst kunnen ook andere projecten van FHP worden bezocht. Heeft u hiervoor belangstelling? In het bijgesloten document kunt u hierover meer te weten komen: zie Rondreis Sri Lanka


Carols in Pernis (december 2011)

In december 2011 vond de 4e editie van “Carols in Pernis” plaats. Een gratis muziek, meezing en theaterfeest in kerstsfeer, georganiseerd door vrijwilligers waaronder een donateur van FHP.

Voor de 2e keer was de collecte, € 219,-, bestemd voor het Welkom Dorp. Namens de bewoners van het Welkom Dorp hartelijk dank!


 Kringloopwinkel Re-Sell (januari 2012)

Kringloopwinkel Re-Sell uit ‘s Gravenzande heeft onlangs een bedrag van € 30.000,- aan goede doelen gedoneerd. Tijdens de nieuwjaarsreceptie, 7 januari 2012, werd bekend gemaakt welke goede doelen met een gift werden verblijd.

FHP ontving een gift van € 3.000,- voor de bouw van een kleuterschool op Sri Lanka. Mevrouw Langerak, die ons had voorgedragen, heeft de cheque in ontvangst genomen en namens FHP haar dank hiervoor uitgesproken.


 Vrijwilligersprijs Pernis 2011

Een onafhankelijke jury van de deelgemeenteraad Pernis heeft onlangs drie personen uit Pernis genomineerd voor de vrijwilligersprijs 2011. De heer Kok, donateur FHP, was één van de genomineerden. De heer Kok heeft het aan deze prijs verbonden bedrag ad € 300,- bestemd voor het Welkom Dorp.

Wij zijn de heer Kok hiervoor zeer erkentelijk.

 


Opbrengst vakantiehuis naar het goede doel

Lees hier meer over het initiatief van De familie Grootscholten doneert een gedeelte van de opbrengst van hun vakantiehuis in Spanje aan FHP. Lees meer in het artikel »


Overige initiatieven: